Casa Merina, a Massanet de la Selva

La casa Merina és un encàrrec de "casa a mida". El promotor va comprar la parcel.la per construir una casa al seu gust. Ens va deixar llibertat absoluta per proposar la situació, geometria, materials, composició, i ell va triar els acabats.
Vista de la casa des del carrer. La normativa exigia enretirar-la cinc metres de la línia de façana, i el pendent de la parcel.la es va impossibilitar fer un garatge adossat a carrer. Per això es va optar per aquesta entrada descoberta.



Vista de l'escala d'accés.

El menjador té finestra a carrer, i balconera al porxo.

Cuina equipada al gust del client. Bon gust, per cert.

Els armaris de les habitacions es van modular amb la mateixa longitud i fondària. Tots tenen el mateix acabat.

Un mur de pavés separa la dutxa, al bany general.

L'escala que comunica les tres plantes, vista des del rebedor.

L'escala des de la primera planta. Un pany amb pavés, visible a la façana a carrer, l'ilumina en tota la seva alçada.

Bany de la suite a la primera planta.

Quan estàvem constuint el soterrani vam trobar una veta d'aigua. Era una veta molt fina, el seu cabdal era uns pocs litres al dia, però sufiiients per crear un problema. El que vam fer va ser una "fosa sèptica inversa", un pou d'aproximadament un metre cúbic amb totxos. Quan el pou s'omple s'activa una bomba que envia aquesta aigua, neta, a un aljub. L'aljub és un dipòsit que recull totes les aigües pluvials que cauen a les cobertes. Amb un tractament posterior (mínim, l'aigua és neta), l'aigua de la pluja i de la veta es canalitza a les tres aixetes exteriors i serveix per regar el jardí.

Sala de màquines al soterrani. Vam centralitzar el dipòsit de gasoil, la caldera de gasoil, el dipòsit del sistema d'aigua calenta sanitària amb panells solars, i el sistema de filtratge de l'aigua de l'aljub.

Situació de la casa: